Babylon NG
Simply the best definition!

Download it's free

9 maj

Svenska Wikipedia – den fria encyklopedin

Download this dictionary
9 maj
9 maj är den 129:e dagen på året i den gregorianska kalendern (130:e under skottår). Det återstår 236 dagar av året.

Se mer på Wikipedia.οrg…


© Den här artikeln använder material från Wikipedia® och är licensierad enligt GNU Free Documentation License

Dansk Wikipedia - den frie encyklopædi

Download this dictionary
9. maj
9. maj er dag 129 i året i den gregorianske kalender (dag 130 i skudår). Der er 236 dage tilbage af året.

Se mere på Wikipedia.org...


© Denne artikel bruger materiale fra Wikipedia® og er givet i licens under GNU Free Documentation License og Creative Commons Attribution-ShareAlike

Wikipedia na Bosanskom – Slobodna enciklopedija

Download this dictionary
9 maj
 
9. Maj
 
9. maj
9. maj (svibanj) (9.5.) je 129. dan godine po gregorijanskom kalendaru (130. u prestupnoj godini). Do kraja godine ima jos 236 dana.

Za vise informacija, pogledajte Wikipedia.org...


© Ovaj clanak koristi material sa Wikipedije® i licenciran je po GNU licenca za slobodnu dokumentaciju i po Creative Commons Autorstvo – ShareAlike licenci.

Wikipedia shqipe - enciklopedisë së lirë

Download this dictionary
9 Maj
Ngjarje
  • 1502 - Cristoforo Colombo niset nga Spanjë për udhëtimin e katërt dhe e fundit e tij pë në Botën e Re.
  • 1926 - Amerikanët Riçard Berd dhe Flojd Benet janë të parët të cilët fluturuan mbi Polin e Veriut.
  • 1960 -  Amerika nxjerr ne shitje pilulën e pare kontraceptive.
  • 2006 - Estonia ratifikon Kushtetutën evropiane.
  • 2010 - Trupa ushtarake nga vende anëtare të NATO-s kanë marshuar më 9 maj 2010 në Sheshin e Kuq në Moskë, si pjesë e manifestimeve që shënojnë 65 vjetorin e fundit të Luftës së Dytë Botërore

Për më shumë informacion, shihni faqen Wikipedia.org...


© Ky nen përdor materiale nga Wikipedia® dhe është e liçensuar sipas Liçensës GNU për Dokumentim të Lirë dhe sipas Liçensës së Creative Commons Attribution-ShareAlike

EUROJARGON - slovenščina

Download this dictionary
9. maj, Dan Evrope
9. maja 1950 je Robert Schuman (tedanji francoski zunanji minister) v svojem znamenitem govoru predlagal evropsko združitev kot pot k trajnemu miru in blaginji v povojni Evropi. Njegovi predlogi so bili temelj za današnjo Evropsko unijo, zato se vsako leta 9. maja praznuje rojstni dan EU.

© European Communities, 1995-2004

| 9 maj in English | 9 maj in Slovak | 9 maj in Albanian | 9 maj in Slovenian | 9 maj in Danish | 9 maj in Swedish