Babylon NG
Simply the best definition!

Download it's free

Titán (mitología)

Wikipedia Español La enciclopedia libre

Download this dictionary
Titan (mitologia)
 
Titan (mitología)
 
Titán (mitologia)
 
Titán (mitología)
En la mitología griega, los titanes —masculino— y titánides —femenino— (en griego antiguo Τιτάν, plural Τιτᾶνες) eran una raza de poderosos dioses que gobernaron durante la legendaria edad de oro.

Ver más en Wikipedia.org...


© Este artículo utiliza contenidos de Wikipedia® y está disponible bajo los términos de la Licencia de documentación libre GNU y bajo los términos de la Licencia Creative Commons Atribución-CompartirIgual

Magyar Wikipédia - az ingyenes Enciklopédia

Download this dictionary
Titán (mitológia)
A titánok és titaniszokgörög mitológiában Gaia és Uranosz elso tizenkét gyermeke, a hat fiútestvér, azaz a titánok, név szerint Ókeanosz, Koiosz, KrioszHüperión, Iapetosz és Kronosz, illetve a hat lánytestvér, azaz a titaniszok, név szerint TéthüszRheiaThemiszMnémoszüné, Phoibé és Theia. Egyes források megemlítenek egy hetedik titaniszt, Diónét, Theia ikertestvérét. A titánok és titaniszok kezdetben az osero megtestesítoi, késobb találmányaik által az emberiség jótevoi, kiknek ezenkívül testvéreik a Küklopszok és a Hekatonkheirek. A titánok rangját utódaik örökölhették.

További információt lásd Wikipedia.org...


© A jelen cikk a Wikipédiából® származó anyagot használja fel, és engedélyezésre kerül t GNU Szabad Dokumentációs Licenc alatt.

| Titán (mitología) in Spanish | Titán (mitología) in Hungarian