Babylon NG
Simply the best definition!

Download it's free

Turkmeens

Wikipedia Nederlands De vrije encyclopedie

Download this dictionary
Turkmeens
Turkmeens (Türkmen of cyrillisch Түркмен) is de naam van de officiële taal van Turkmenistan. Het is een Turkse taal, verwant aan onder meer het Turks en het Azerbeidzjaans.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Turkmenen
De Turkmenen (Turkmeens: Түркменлер/Türkmenler) zijn een oud Turks volk in Centraal- en Voor-Azië. Zij waren oorspronkelijk nomaden. Turkmenen leven vooral in TurkmenistanAfghanistan en het noordoosten van Iran. Ze spreken Turkmeens, dat gerekend wordt tot de westerse Oghuz tak van de Turkse talen. Er zijn naar schatting tussen de 4 en 7 miljoen Turkmenen. Er leven ook Turkmenen in Anatolië; ze leven vooral in centraal en zuid Anatolië en zijn naar schatting met een paar miljoen. Turkmenen in Turkije worden ook wel de Yörük'en genoemd, Mustafa Kemal Ataturk was ook een Yörük.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Turkmen
 
Türkmen
Türkmen (ook Türkmenköy of Türkmen Köyü genoemd, het woord köy betekent "dorp") is een dorp in de Turkse provincie Afyonkarahisar. Het ligt op 30 km van de stad Emirdag, in de buurt van de dorpen Demircili en Güveççi. De economie is gebaseerd op de akkerbouw. Het dorp heeft een basisschool, een postagentschap, drinkwater en riolering, telefoon en internet.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen

| Turkmeens in Dutch